Categorieën
Algemeen

Oefening met natuurbrand op Terschelling

Woensdag 10 september wordt op Terschelling een oefening georganiseerd voor het bestrijden van natuurbranden, “Island Hopper”. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

Defensie, Staatsbosbeheer en brandweer Fryslân oefenen gezamenlijk op het eiland met helikopters. Met grote zakken die onder de heli’s gehangen worden, wordt water uit de Noordzee gehaald en vervolgens boven het strand losgelaten.

“Om de helikopters te laten oefenen, is het oefengebied tussen paal 5 en paal 6 en het binnenduin afgesloten voor publiek. Wanneer er zich personen in dit gebied zich begeven wordt de oefening in het kader van de veiligheid afgebroken. Geïnteresseerde toeschouwers kunnen de oefening volgen vanuit een strandbus. Deze pendelt tussen paal 8 en paal 6. De strandovergang van paal 8 is voor al het overige verkeer afgesloten, verzocht wordt om auto’s op de parkeerplaats van paal 8 te parkeren”, zegt de gemeente over de oefening.

Het bekendste voorbeeld van een inzet met blushelikopters was die in 2004, toen er brand uitbrak op een deel van de Boschplaat. Deze brand was vanaf de vaste wal te zien.

-- Advertentie --