Categorieën
Algemeen

Zeeaquarium sluit op 1 januari

Het Centrum voor Natuur en Landschap, ook wel bekend als het zeeaquarium, op West-Terschelling sluit op 1 januari 2015. De gemeente heeft de geldkraan dichtgedraaid.

“Zoals de situatie nu is betekent dit dat het museum gaat sluiten. De drie medewerkers van de gemeentelijke instelling zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Voor hen wordt er gezocht naar een goede oplossing”, stelt de gemeente Terschelling in een bericht op hun website. “De gemeente Terschelling is geconfronteerd met extra forse kortingen vanuit het rijk. Hierdoor is het noodzakelijk ingrijpende keuzes te maken”.

Er worden ondertussen al wel gesprekken gevoerd met verschillende partijen over een voortzetting van de functie van een centrum voor natuurvoorlichting en educatie. Daarnaast zijn er vergevorderde plannen voor een nieuw natuurmuseum in de Tonnenloods.

-- Advertentie --