Categorieën
Algemeen

De 14 toppers van 2014

Het is alweer 31 december 2014 en dan hoor je volgens mij te zeggen “wat is het weer voorbij gevlogen hè?”. Bij deze.

In deze periode van het jaar vliegen de lijstjes en jaaroverzichten je om de oren, dus origineel is dit bericht zeker niet. Maar stiekem zijn deze lijstjes wel leuk om te maken, dus doet Skylgenet er lekker aan mee. Top 10 lijstjes zijn zo snel af, dus worden de 14 meest gelezen nieuwsberichten deze keer belicht.

Webcams

Maar eerst andere zaken. 2014 was voor Skylgenet.nl een goed jaar. Waarom? Voornamelijk vanwege de webcams. Begin dit jaar werden de eerste livestream webcams geplaatst op Terschelling. Een toevoeging waar ik zelf uitermate trots op ben en de bezoekers gezien de vele reacties ook erg blij mee zijn.

Speciale dank gaat dan ook uit naar Strandpaviljoen De Branding, StayOkay Terschelling en Restaurant de Heksenketel die mee wilden werken aan het realiseren van deze ideeën. Voor het komende jaar zijn de doelen duidelijk: verder optimaliseren, verbeteren en waar mogelijk uitbreiden met mooie locaties. Dat moet gaan lukken.

Lijstje

Genoeg gelul, tijd voor het beloofde lijstje. Voor het eerst in jaren is het lijstje anders dan anders. In april van dit jaar kwam namelijk na een jarenlange strijd een einde aan de veerbootoorlog. De zaak hield de gemoederen altijd flink bezig en nieuwsberichten werden dan ook verslonden. De strijd tussen de reders is niet helemaal verdwenen uit de toplijst, maar er is wel eindelijk ruimte voor wat ander nieuws.

Storm trekt altijd kijkers, dit jaar niet anders. De weergoden waren iets milder dan vorig jaar, toen het flink raak was op 28 oktober en 5 december. Dit jaar was het raak op 21 oktober en het liveblog heeft de eerste plaats gescoord als meest gelezen bericht. De nummer twee was een grote hit op social media en kon daarom rekenen op een groot publiek.

De opvallende nummer drie werd gepubliceerd op dezelfde dag als het liveblog over de storm en speelt daarom misschien een beetje vals. Maar ach.

#TitelDatum
1Eerste herfststorm van 201421 oktober
2Televisies op het strand. Of toch niet?23 oktober
3Het eco-duinhuis van Jort Kelder21 oktober
4Uitspraak spoedappèl: EVT mag door30 januari
5Doeksen haalt Top 10 “walgelijke monopolisten”24 september
6TV Tip: “Het verdeelde eiland: de veerbootoorlog op Terschelling”9 januari
7Nieuwe webcams op Terschelling!9 maart
8EVT betaalt niet meer uit17 januari
9Gespannen sfeer tijdens spoedappèl22 januari
10Mensenkaak op het strand9 november
11EVT uitgekocht, veerbootoorlog voorbij4 april
12Flinke schade door inbraak op Spathoek13 januari
13Definitief geen muziekpodium meer op Groene Strand16 mei
14Zitting Europees Hof geeft EVT vertrouwen24 januari

Fijne jaarwisseling en (hopelijk) tot volgend jaar.

-- Advertentie --