Categorieën
Algemeen

Politiebureau Terschelling gaat sluiten, wordt steunpunt

Het politiebureau op Terschelling gaat sluiten. Dat blijkt uit een lijst die minister van Veiligheid en Justitie Opstelten deze week heeft gepubliceerd.

Opstelten liet eerder al eens weten dat het aantal politiebureau’s in Nederland teruggaat van 400 naar 200 stuks. Mensen doen steeds vaker aangifte op internet in plaats van op het bureau. Door bureau’s te sluiten, wil de politie efficiënter werken.

Sommige politiebureau’s verdwijnen volledig, maar in de meeste gevallen worden ze vervangen door een lokaal steunpunt. Dit is een balie, in de meeste gevallen in het gemeentehuis, waar burgers aangifte kunnen doen en spreken met een wijkagent.

Uit de lijst blijkt dat ook de bureau’s op de Waddeneilanden gaan sluiten. Deze worden vervangen door bovengenoemde steunpunten.

De operatie gaat naar verwachting in totaal zo’n 10 jaar in beslag nemen. Het zal dus nog even duren voor het politiebureau ook daadwerkelijk zal sluiten.

Opstelten heeft nog geen locatie voor het steunpunt op Terschelling aangewezen. De volledige lijst van toekomstige bureau’s en steunpunten vind je in het onderstaande document.

Politiebureau's Nationale Politie

-- Advertentie --