Categorieën
Algemeen

Eilanden en het Rijk tekenen convenant

De vijf verschillende Waddeneilanden, het Rijk en de provincies Fryslân en Noord-Holland hebben vandaag een convenant getekend. Dat meldt het Nieuwsblad Noordoost-Friesland.

Een convenant tussen het Rijk en de Wadden was er al langer, maar vandaag werd een nieuwe versie ondertekend. Het bijzondere hieraan is dat ook Texel ditmaal meedoet. Ook de provincie Noord-Holland, waar Texel onder valt, tekende.

In het convenant wordt intensievere samenwerkingen tussen de Waddeneilanden geregeld. Het convenant moet ervoor zorgen dat de eilanden kunnen blijven voldoen aan het steeds zwaarder wordende eisenpakket voor gemeenten. Door samen te werken kunnen de eilandgemeenten ook in de nabije toekomst zelfstandig blijven.

“Rijk en de provincies Fryslân en Noord-Holland hebben toegezegd te zorgen voor een integrale en gebiedsgerichte benadering van beleidsvorming en regelgeving. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke situatie van de Waddeneilanden. Ook zoeken alle partijen actief afstemming om verschil in regelgeving en beleid voor de eilanden en het Waddengebied te voorkomen”, aldus het Nieuwsblad Noordoost-Friesland.

-- Advertentie --