Gemeentehuis Terschelling

Gemeente Terschelling onderzoekt lek

De gemeente Terschelling gaat onderzoeken wie vertrouwelijke documenten naar de Volkskrant heeft gelekt. Dat meldt de Telegraaf vanmorgen.

Zaterdag bleek dat de Volkskrant een grote hoeveelheid juridische documenten en interne e-mails in handen had gekregen. Het betreft informatie uit het klokkenluidersdossier. Dat artikel, waaruit bleek dat de gemeente zo’n 1,5 ton aan zwijggeld betaalde, lees je hier.

Volgens de Telegraaf start de gemeente Terschelling nu een onderzoek naar wie de informatie gelekt heeft. Naar de zaak zelf volgt voorlopig geen nieuw onderzoek.

“Er was sprake van een arbeidsconflict omdat de man niet goed functioneerde. Dat speelde al voordat hij kritiek uitte. Een akkoord is gesloten en beide partijen zouden daarover geen mededeling doen”, stelde de woordvoerster van de gemeente tegenover de Telegraaf.

Update

De gemeente Terschelling heeft een uitgebreide reactie op het artikel van de Volkskrant gepubliceerd. Lees de verklaring hier.