Categorieën
Algemeen

41ste HT-roeirace vraagt aandacht voor de KNRM

Aankomende donderdag is het weer Hemelvaart, dus staat vrijdag traditiegetrouw de Harlingen-Terschelling roeirace weer op het programma. De organisatie van de 41ste editie van de zware tocht vraagt dit jaar wat aandacht voor de KNRM.

De editie van aankomende vrijdag is een bijzondere. Het is de eerste race onder leiding van de nieuwe Stichting HT-roeirace. De Rotterdamse Stichting Harlingen-Terschelling Sloepevenementen, die in 2000 het stokje overnam van de zeevaartschool op Terschelling, organiseerde vorig jaar haar laatste editie.

Het last-minute bestuur van de nieuwe Stichting, die pas in februari van dit jaar van start ging, bestaat uit vier nieuwe leden. Dirk de Boer, Nienke de Jong-de Vries en Jan van Rees van Terschelling en Frans Breek uit Harlingen. In de onder dit artikel toegevoegde HT-krant stellen zij zich verder voor.

In een post op de Facebookpagina van de nieuwe stichting vraagt het bestuur om wat aandacht voor de KNRM. De HT-organisatie wil de reddingmaatschappij, die al sinds jaar en dag de tocht begeleid, graag bedanken met een donatie.

Roeiteams wordt gevraagd om de €10 borg die zij betalen voor een startnummer, te doneren aan de reddingmaatschappij. “Dit kunnen de teams bij het ophalen van het startbord aangeven. Het bedrag dat uit het gedoneerde borggeld komt, wordt door de Stichting Harlingen-Terschelling Roeirace aangevuld en bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond.”

Daarnaast roept de organisatie op om tijdens het roeien de app Fundrunner te gebruiken. Met die app is het mogelijk om sportieve kilometers om te zetten in donaties voor een goed doel. Dat kun je overigens ook zelf doen, check daarvoor de website.

De 41ste editie van het sloeproeifestijn zal vrijdagmorgen om 08:50 van start gaan in de haven van Harlingen. In de middag zullen de sloepen Terschelling bereiken.

Uiteraard is de race ook via de site te volgen. Zo zal er genoeg te luisteren vallen middels de Marifoon Scanners, zijn de vele volgboten goed te volgen middels AIS Waddenzee en zullen de sloepen bij aankomst te zien zijn op de webcams. Routekaarten vind je op de website van de HT-organisatie.

Meer informatie, achtergrond en de verschillende starttijden vind je in de onderstaande HT-krant 2015.

HT-Krant 2015

-- Advertentie --