Categorieën
Algemeen

‘Afvalpaarden’ Terschelling een succes

De proef met ‘afvalpaarden’ op Terschelling is geslaagd. Dat meldt Omrop Fryslân vandaag.

‘Afvalpaarden’ zijn een vorig jaar opgezette samenwerking tussen Staatsbosbeheer en de ruitervereniging van het eiland. Leden van die vereniging legen voor Staatsbosbeheer de prullenbakken in de natuur.

Het idee begon als proef voor op de oostkant van het eiland, maar is zo goed bevallen dat de samenwerking nu uitgebreid wordt naar het hele eiland.

De leden van de ruitervereniging gaan met twee paarden en een wagen op pad om de prullenbakken van Staatsbosbeheer te legen. Volgens Omrop Fryslân hebben de leden van de vereniging er plezier in en vinden de mensen het mooi om te zien. Bijkomend voordeel voor de ruiters is dat ze plekken mogen bezoeken waar ze gewoonlijk niet welkom zijn te paard.

-- Advertentie --