Categorieën
Algemeen

Oerol-donateurs willen Westerkeyn kopen

Een groep ‘Vrienden van Oerol’, donateurs van het jaarlijks terugkerende festival op Terschelling, zou willen proberen festivalterrein Westerkeyn te kopen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Westerkeyn is sinds jaar en dag het centrale festivalterrein van Oerol, nabij Midsland. Het weiland is al jaren eigendom van een projectontwikkelaar, die graag vakantiehuizen wil bouwen op het terrein. In 2014 dreigde Oerol al te moeten verhuizen, maar dat ging toen niet door. De plannen van de projectontwikkelaar waren niet zo snel al uitvoerbaar.

Maar Oerol is sindsdien nog altijd op zoek naar een alternatieve locatie, mochten de vakantiehuizen er inderdaad komen. Nu wil een aantal Vrienden van Oerol dus proberen de grond te kopen, om te voorkomen dat deze historische Oerol-locatie verdwijnt.

Zakelijk leider van Oerol Marelie van Rongen zegt tegen de Leeuwarder Courant blij te zijn met het initiatief. Volgens Van Rongen is het plan ook haalbaar, zeker als enkele eilander ondernemers besluiten mee te doen.

-- Advertentie --