Categorieën
Algemeen

Twee nieuwe schepen voor Doeksen

Rederij Doeksen heeft de plannen voor vlootvernieuwing en -uitbreiding gewijzigd. Er komt niet één, maar twee nieuwe schepen meldt de rederij vandaag.

Eerder dit jaar maakte de rederij de originele plannen voor vlootvernieuwing bekend. Er zou in 2018 een nieuwe veerboot op LNG komen met plaats voor 700 passagiers en 72 auto’s.

Daarnaast was het de bedoeling de huidige vrachtboot Noord-Nederland te voorzien van LNG-aandrijving en met enkele meters te verlengen. Dat schip moest daarbij plaats krijgen voor 200 passagiers en 60 personenauto’s.

“Recent intern beraad heeft ertoe geleid, dat besloten is twee nieuwe autoveerboten op LNG te laten bouwen. Het ms. Noord-Nederland blijft in haar huidige vorm (vrachtcatamaran) gehandhaafd. De meerprijs van nieuwbouw in verhouding tot de kosten voor verbouwing, speelde hierbij een doorslaggevende rol”, aldus de Rederij in een verklaring vandaag.

De nieuwe plannen voor vlootvernieuwing van Doeksen bestaan uit twee nieuwe LNG-aangedreven autocatamaran’s. Het ene schip krijgt plaats voor 200 tot 300 passagiers en ongeveer 50-60 personenauto’s, waarbij ook plaats is voor vrachtwagens. Het tweede schip moet 700 tot 900 passagiers kunnen vervoeren en biedt plaats voor 72 personenauto’s.

Die laatste lijkt gelijk te zijn aan het eerder aangekondigde schip, het andere schip is een kleiner exemplaar. Doeksen kan nog niet aangegeven wanneer de nieuwe veerboten in de vaart moeten komen, maar hoopt de aanbesteding nog dit jaar te kunnen doen.

Nieuwe veerboot Doeksen
Het ontwerp van de eerder dit jaar getoonde veerboot. Of deze in de nieuwe plannen gelijkt blijft is onbekend.

-- Advertentie --