Categorieën
Algemeen

Aanbesteding patiëntenvervoer Wadden volledig mislukt

De aanbesteding voor het patiëntenvervoer vanaf de Wadden per helikopter is volledig mislukt. Dat meldt Trouw vandaag.

De regionale ambulancevoorziening Fryslân, RAV, hield een openbare aanbesteding voor het werk. Het was de bedoeling dat RAV Fryslân vanaf begin juli het patiëntenvervoer zou overnemen van Defensie.

De ANWB rolde in eerste instantie als winnaar uit de bus, maar het Belgische Heliventure spande met succes een rechtszaak aan.

Volgens Trouw heeft RAV Fryslân geen akkoord kunnen bereiken met Heliventure en is de aanbesteding daarmee volledig mislukt.

Het Belgische bedrijf stapt nu opnieuw naar de rechter, om de afwijzing aan te vechten.

“RAV Fryslân wil duidelijk niet met ons samenwerken en doet er alles aan om alsnog met de ANWB te kunnen samenwerken”, zegt Luc Bertels van Heliventure tegen Trouw. “Men wringt zich in allerlei bochten om toch bij de ANWB uit te komen.”

Reden voor de uiteindelijke afwijzing van Heliventure zou zijn dat de aangeboden helikopter maar plaats zou hebben voor vijf personen en een patiënt, terwijl RAV Fryslân graag een persoon meer kwijt wil.

Het is niet duidelijk waarom uiteindelijk alle zes de ingeschreven partijen zijn afgevallen. RAV Fryslân liet de aanbesteding doen door de afdeling inkoop van het UMCG in Groningen.

Nu er een volledig nieuwe aanbestedingsprocedure zal moeten komen, houdt dat in dat Defensie het patiëntenvervoer nog flink langer zal moeten uitvoeren. Dat terwijl het gebruikte materiaal niet ideaal is.

Nieuwsheader: © Alan Wilson, Wikimedia Commons

-- Advertentie --