Categorieën
Algemeen

Kustwacht pakt helivervoer Wadden voorlopig op

De Kustwacht is voorlopig verantwoordelijk voor het patiëntenvervoer per helikopter vanaf de Waddeneilanden. Dat weet Omrop Fryslân te melden.

Tot nu toe voerde Defensie de taken uit met de grote NH-90 helikopter. Dit is echter niet ideaal, want het vervoer is duur, de helikopter is zwaar en kan niet overal landen. Het was de bedoeling dat de Regionale Ambulance Voorziening Fryslân (RAV) het helikoptervervoer vanaf 1 juli over zou nemen, maar die aanbesteding is volledig mislukt.

Burgemeester Crone van Leeuwarder, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân, heeft Omrop Fryslân nu laten weten dat de Kustwacht het vervoer voorlopig overneemt van Defensie. De Kustwacht beschikt over veel kleinere helikopters die handiger zijn in te zetten voor het patiëntenvervoer.

Overigens beschikt de Kustwacht niet over eigen helikopters. Ook zij laten dit doen door een particuliere partij. Noordzee Helikopter Vlaanderen heeft een Dauphin-helikopter gestationeerd staan voor de Kustwacht in Den Helder en op de Maasvlakte.

-- Advertentie --