Categorieën
Algemeen

Yellow Cab stapt naar de rechter

Het Terschellinger taxibedrijf Yellow Cab stapt naar de rechter om de boetes aan te vechten die het bedrijf kreeg voor rijden zonder taximeter. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Vorige week hielden de politie en de Inspectie Leefbaarheid en Transport met behulp van een ‘mystery guest’ een grote controle op Terschelling. Hierbij werden taxibedrijven op het eiland voor meer dan €20.000 beboet.

Onder andere Yellow Cab kreeg boetes voor het rijden zonder meters. Ook werd het bedrijf tijdelijk stilgelegd, omdat de meters niet gekeurd waren. Dirk Verhaagen, eigenaar van het taxibedrijf, brengt de zaak voor de rechter.

“Ik ben blij dat er nu eindelijk een proces-verbaal ligt, want nu kunnen we naar de rechter. Op Terschelling heb je te maken met een andere situatie dan op het vasteland. We zijn erg afhankelijk van het toerisme en de boottijden. Het is hollen of stilstaan. Je staat lang stil, en als de boot aankomt is het weer razend druk. En die ritjes zijn ook allemaal hetzelfde. Het is net als met een busritje, je weet als klant van tevoren precies hoeveel je kwijt bent. Een ritje naar Midsland kost 13 euro. Een taximeter is daarom ook helemaal niet nodig”, zegt Verhaagen tegen de Leeuwarder Courant.

Verhaagen is van mening dat de tarievenkaart in de auto’s en de mondelinge overeenkomst met taxiklanten over die prijs rechtsgeldig is en gewoon zou moeten mogen. Tegenover Trouw laat de politie weten dat niet zo te zien.

“We hebben klachten gekregen. Er is gedoe op het eiland in het taxiwereldje. Er zijn praktijken die daar niet kloppen”, stelt woordvoerder Kalina Pruntel tegenover Trouw. De politie sluit ook niet uit dat er binnenkort weer ‘mystery guests’ ingezet worden om te controleren op het eiland. Het is een werkwijze die vrijwel nooit wordt toegepast, maar volgens de politie op het eiland wel nodig is.

Nieuwsheader: © GörlitzPhotography, Flickr.com

-- Advertentie --