Categorieën
Algemeen

Geen prijsverhoging bij Rederij Doeksen

De prijzen voor een overtocht gaan bij Rederij Doeksen volgend jaar niet omhoog. Het ministerie geeft daar geen toestemming voor.

Doeksen had het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de concessieverlener voor de veerdienst op de Wadden, toestemming gevraagd om de prijs in 2016 licht te verhogen. Dat weet de Leeuwarder Courant vandaag te melden op basis van het Vervoersplan dat de rederij jaarlijks opstelt.

Rederij Doeksen wilde de prijzen graag licht verhogen, om de met zo’n 2 procent gestegen kosten op te vangen. Maar het ministerie gaat daar volgens de krant niet mee akkoord. Daarmee stijgen de prijzen voor het tweede jaar op rij niet, want ook dit jaar bleven de prijzen vrijwel gelijk.

Uit het Vervoersplan blijkt volgens de Leeuwarder Courant verder dat het autovervoer voor eilanders het komende jaar gaat veranderen. De rederij heeft aanwijzingen dat eilanders hun pas misbruiken om ook auto’s van niet-eilanders met flinke korting over te zetten.

Doeksen gaat deze situatie aanpakken door de eilandpassen voortaan te koppelen aan een vast kenteken in het boekingssysteem.

Voor de dienstregeling naar Vlieland had Doeksen plannen om enkele sneldiensten te schrappen en de reguliere veerboot langzamer te laten varen. Die plannen zijn geschrapt wegens een gebrek aan draagvlak op dat eiland.

-- Advertentie --