Categorieën
Algemeen

Plannen voor Tonnenloods nog niet rond

De gemeente Terschelling weet nog niet precies wat het precies met de Tonnenloods op West aanmoet. Een idee van Wouter van Dieren blijkt niet haalbaar.

In april stelde de gemeente Mireille Wiegman aan als procesmanager voor de herbestemming van de Tonnenloods van Rijkswaterstaat. Wiegman moest onder andere onderzoeken of plannen die Wouter van Dieren eerder maakte voor het pand, haalbaar waren.

Van Dieren stelde een ervaringscentrum Wadden Werelderfgoed voor. “Uit de rapportage bleek dat de hoogte van zowel de investering als de exploitatie financieel niet realistisch is voor Terschelling. Daarnaast werden vraagtekens gezet bij het lokale draagvlak voor het concept ‘Reis van Brandaan’”, stelt de gemeente.

De gemeente Terschelling, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer beraden zich nu op andere opties voor het pand. “Centraal staat het behoud van de Tonnenloods als icoon van de waterstaatsgeschiedenis, waarbij er ruimte zal worden geboden voor herhuisvesting van het gemeentelijke Centrum voor Natuur & Landschap en mogelijk een informatiecentrum van Staatsbosbeheer. Daarnaast wordt onderzocht of samenwerking met private partners of maatschappelijke organisaties op Terschelling het concept verder kan versterken.”

Het is volgens de gemeente nog steeds de bedoeling dat de Tonnenloods in 2018 de deuren kan openen voor het publiek.

-- Advertentie --