Categorieën
Algemeen

Tariefdifferentiatie Doeksen lijkt te werken

De vorig jaar door Rederij Doeksen aangekondigde tariefdifferentiatie lijkt te doen wat het moest doen, weet de Leeuwarder Courant te melden.

Eind vorig jaar kondigde de rederij aan met tarieven te willen variëren om drukte te spreiden over de dag. Veel mensen kiezen namelijk voor de 09:55 en 15:00 afvaarten Harlingen – Terschelling, de 12:30 afvaart retour en de 14:15 afvaart naar Vlieland.

“Op die tijdstippen zijn onze schepen altijd snel uitverkocht. Dit, terwijl op de vroegere en latere afvaarten die dag nog steevast voldoende ruimte beschikbaar is. Op de meest gewenste afvaarten varen we dan met erg volle boten van en naar de eilanden en dat wordt niet door alle passagiers als prettig ervaren”, stelde Doeksen-directeur Melles vorig jaar.

De rederij kwam daarom met 20% korting in de daluren, dat wil zeggen de 7:00 afvaart vanaf Terschelling en de 19:55 afvaart vanuit Harlingen. “In het zomerseizoen (17 april t/m 30 september 2015) worden de tarieven van de veerdienst buiten de daluren met 3,4-5% verhoogd t.o.v. prijsniveau 2014. Tijdens de winterdienstregeling 2015 blijven de tarieven gelijk aan die van 2014. Dit betekent, samen met de 20% korting tijdens daluren, dat de tarieven voor 2015 gemiddeld genomen níet stijgen, maar gelijk blijven aan die van 2014”, stelde Melles eerder.

Die aanpak lijkt te werken en de rederij is, volgens de Leeuwarder Courant, dan ook tevreden met de aanpak. Komend zomerseizoen zal het systeem opnieuw gebruikt worden.

Upgrade

Van 18 november tot en met 15 december gaat het MS Friesland voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt naar de werf in Harlingen. Dit jaar zal er ook weer een kleine upgrade uitgevoerd worden. Zo komt er een nieuw evacuatiesysteem, worden de wc’s vervangen en het buffet opgeknapt.

Het MS Midsland neemt in de genoemde periode het vervoer tussen Harlingen en Terschelling over.

-- Advertentie --