Categorieën
Algemeen

MS Friesland weer in dienst

Veerboot Friesland van Rederij Doeksen heeft vandaag de dienstregeling tussen Harlingen en Terschelling weer opgepakt. Het schip kreeg de afgelopen maand een grondige beurt.

De veerboot was vanaf 18 november uit de vaart voor een flinke werfbeurt. Voor het eerst sinds de tewaterlating van het schip in 1988 werd de romp volledig gezandstraald, ontdaan van alle verflagen. Daarna is een nieuwe laag wit en blauw aangebracht. De kleurstelling van het schip is verder niet veranderd.

Daarnaast zijn er ook enkele upgrades uitgevoerd. Zo is de Friesland voorzien van nieuwe toiletten en wat vernieuwingen in de buffetten. Een grote ingreep voor Doeksen was het vervangen van de evacuatiesystemen op het schip. Hier is zo’n 6 ton euro in geïnvesteerd.

Op het eerste oog lijkt het schip door deze ingreep wat kaal: de bekende metaalkleurige glijbanen aan de zijkant van de veerboot zijn gedemonteerd en vervangen door een nieuw opblaasbaar systeem. Dit systeem valt op door de aanwezigheid van twee witte ’tenten’ op het bovendek. Omrop Fryslân was aanwezig bij het testen van dit systeem, bekijk de video hier.

MS Friesland vlot
Eén van de eerder genoemde ’tenten’ aan dek voor het nieuwe evacuatiesysteem

MS Friesland glijgoot

MS Friesland glijgoot

De zijkant van het schip lijkt kaal, door het demonteren van de glijgoten

-- Advertentie --