Categorieën
Algemeen

Flinke opknapbeurt voor MS Friesland

Het MS Friesland, de veerboot van Rederij Doeksen, ligt van 18 november tot en met 15 december op de werf voor de jaarlijkse werfbeurt. Ditmaal pakt de rederij het grondig aan.

De veerboten van Doeksen gaan ieder jaar naar de werf voor de nodige controles en het bijpunten van de verflaag, maar het MS Friesland krijgt momenteel een uitgebreidere behandeling. Voor het eerst sinds de tewaterlating van het schip in 1988, zijn alle oude verflagen op de romp verwijderd. Het schip is gezandstraald en krijgt een volledig nieuwe verflaag in de vertrouwde kleurstelling.

Naast de grondige schilderbeurt, worden de toiletten en de buffetten tijdens deze werfbeurt opgeknapt. Ook wordt er een nieuw evacuatiesysteem geïnstalleerd.

Over een aantal jaar wil Rederij Doeksen twee nieuwe, kleinere, veerboten in dienst nemen voor de route Harlingen – Terschelling en terug. Het huidige reserveschip, het MS Midsland, zal tegen die tijd verdwijnen uit de vloot. De rederij maakte tot nu toe niet exact duidelijk wat de rol van het MS Friesland is in deze toekomstplannen.

MS Friesland gestraald© foto Maarten Schouwenaar, via Facebook Rederij Doeksen

Dek Friesland gestraald© foto Jordy van Goor, via Facebook Rederij Doeksen

Autodek MS Friesland gestraald© foto Jordy van Goor, via Facebook Rederij Doeksen

Boeg MS Friesland gestraald© foto Jordy van Goor, via Facebook Rederij Doeksen

-- Advertentie --