MS Midsland

MS Midsland geplaagd door kapotte traplift

De traplift op het MS Midsland van Rederij Doeksen is kapot. Dat maakt het voor mensen die slecht ter been zijn lastig om naar Terschelling te komen.

Volgens de Leeuwarder Courant is de traplift op de veerboot al een week kapot. Mensen die in een rolstoel Terschelling willen bezoeken, kunnen daardoor op de boot niet in de salons komen.

Doeksen-directeur Paul Melles zegt tegen de krant iedere dag met liftfabrikant Otis te bellen over de reparatie. “Zij zeggen dat ze moeten wachten op onderdelen. Ik eis van hen dat de lift eind deze week klaar is, het duurt me veel te lang.”

Passagiers die hun overtocht al geboekt hadden en met de kapotte lift worden geconfronteerd, krijgen een plek aangeboden in de ziekenboeg van het schip. Deze is bereikbaar zonder lift.

Ook stelt Rederij Doeksen passagiers gratis om te willen boeken naar de sneldienst. Iedereen die nu een ticket boekt, wordt per mail geïnformeerd over het mankement.

De in 1974 gebouwde Midsland vaart tot eind volgende week de dienst Harlingen – Terschelling en terug. Dan is de Friesland weer terug van de werf, waar het schip een flinke upgrade krijgt.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --