Categorieën
Algemeen

Rederij Doeksen verkoopt Spathoek

Rederij Doeksen heeft de Spathoek, de oude veerboot van de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT), verkocht. Het schip bevindt zich op het moment van schrijven boven Terschelling en is onderweg naar Rotterdam.

Na het uitkopen van de EVT ging het schip van die rederij, de in 1988 gebouwde Spathoek, over naar Rederij Doeksen. Daar voer het schip nog tot september 2014 in dienstregeling.

Sindsdien lag het schip te koop in de haven van Lauwersoog. Daar is vandaag verandering ingekomen, de Spathoek vertrok vanmorgen namelijk onder begeleiding van een sleepboot naar Rotterdam.

Doeksen-directeur Paul Melles laat desgevraagd aan Skylgenet.nl weten dat het schip inderdaad verkocht is. Gedurende het afgelopen jaar was er volgens de directeur regelmatig belangstelling voor het schip, maar tot een verkoop kwam het nooit.

Daar is nu verandering in gekomen: Melles laat weten dat een opkoper de Spathoek heeft gekocht en hoogstwaarschijnlijk zal doorverkopen naar het buitenland. Over de prijs die betaald is voor het schip, wil Melles geen uitspraken doen.

-- Advertentie --