Categorieën
Algemeen

Terschellinger flessenpost beantwoord vanuit Denemarken

Een mooie verrassing voor de 6-jarige Tess Baas uit Haaksbergen deze week: haar vanaf Terschelling verstuurde flessenpost werd beantwoord vanuit Denemarken, zo schrijft de Telegraaf.

Tess, die inderdaad blijkt te zijn vernoemd naar de zingende dochter van Hessel, verstuurde de post eind oktober tijdens een weekendje Terschelling. Bij strandpaviljoen De Branding hebben ze voor kinderen speciale kleurplaten, geschikt voor flessenpost.

Zowel Tess als haar oudere broer Derck gooiden op weg terug naar huis een fles van de veerboot. “Op een strategisch punt. Anders kwamen ze immers binnen de kortste keren net zo hard weer terug op Terschelling”, vertelt moeder Ingeborg aan de Telegraaf.

Deze week kwam er zowaar een brief retour. De Duitse Michael Shöttler vond de fles tijdens een wandeling op strand van Denemarken, nabij Vederso. Schöttler stuurde naast de tekening ook wat foto’s en een heuse landkaart mee terug.

“Je flesje was erg moe van de lange reis. En gooi er de volgende keer gerust weer een in de zee. Als ik weer op het strand loop, zal ik het in de gaten houden”, schreef de Duitser volgens de Telegraaf.

Tess heeft aan de krant laten weten een brief en een nieuwe tekening op te sturen naar de vinder.

-- Advertentie --