Categorieën
Algemeen

Zeezicht failliet verklaard

Grand Café Restaurant Zeezicht op West-Terschelling is deze week failliet verklaard. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Zeezicht, gepositioneerd naast het kantoor van de VVV aan de haven van West, werd in 1953 geopend als hotel. In die tijd, na de oorlog, kwam het toerisme langzaam op gang en het eiland wilde daarvan gaan profiteren.

Inmiddels was Zeezicht geen hotel meer, maar een Grand Café Restaurant. De tent sloot vorige maand al, maar is nu definitief failliet verklaard. Aan de Leeuwarder Courant laat de curator weten dat er in ieder geval een schuld bij de fiscus was, maar de totale schuldenlast is nog onbekend.

Uitbater Rik Slatius, die onder andere al eens werkte in het Amstelhotel en WestCord Schylge, kon het hoofd niet langer boven water houden. In 2013 kocht hij het recht op exploitatie voor €850.000 van de vorige eigenaar. Het pand bleef eigendom van Bernard Haantjes, hij rekende volgens de krant €140.000 huur. Haantjes voorspelde volgens de krant dat een omzet van €1,3 miljoen per jaar haalbaar moest zijn, Slatius kwam nooit verder dan 8 ton.

Volgens Slatius is er de afgelopen jaren veel concurrentie bijgekomen rondom Zeezicht, zoals Loods en het Raadhuis. Ook geven toeristen steeds minder uit. “Vijf jaar geleden huurden ze een fiets voor drie weken. Tegenwoordig zeggen ze: we fietsen alleen op woensdag en zaterdag”, zegt hij tegen de krant.

Nieuwsheader: Google Maps

-- Advertentie --