Categorieën
Algemeen

Nieuwe heli patiëntenvervoer eind volgend jaar volledig inzetbaar

Eind volgend jaar, november 2016, moet de nieuwe heli voor het patiëntenvervoer vanaf de Wadden eindelijk volledig inzetbaar zijn. Dat weet de Leeuwarder Courant vandaag te melden.

Het was de bedoeling dat de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Fryslân het vervoer vanaf 1 juli dit jaar al zou overnemen van de gele heli’s van Defensie. De aanbesteding, die aanvankelijk gegund werd aan de ANWB, mislukte echter volledig. Meer achtergrond in het dossier.

Begin januari 2016 gaat de nieuwe aanbesteding van start, zo weet de Leeuwarder Courant te melden. De nieuwe heli moet al in augustus van dat jaar kunnen vliegen, maar dan alleen overdag. Vanaf november moet dat dag en nacht kunnen.

RAV Fryslân is van plan de helikopter als een echte ambulance in te richten. Daardoor is het mogelijk bij hoge nood al onderweg naar het ziekenhuis aan een behandeling te beginnen. Met de meer algemeen uitgeruste SAR-heli’s was dat niet mogelijk. Er komt plaats voor in totaal zes personen aan boord.

Tot de nieuwe heli gereed is, blijft de Kustwacht het patiëntenvervoer vanaf de eilanden waarnemen.

-- Advertentie --