Categorieën
Algemeen

Eilanders beginnen eigen energie coöperatie

Vandaag wordt op Terschelling officieel een nieuwe coöperatie gelanceerd: Terschelling Energie. De coöperatie moet eilanders gaan helpen aan duurzaam opgewekte energie.

Terschelling Energie, ‘voor eilanders, door eilanders’, wordt vanavond officieel gelanceerd in ET-10. De coöperatie, waar iedere eilander aandeelhouder van kan worden, wil duurzame energie aan de man gaan brengen op het eiland en daarmee werken aan de ambitie het eiland in 2020 zelfvoorzienend te maken.

De coöperatie moet volgens de oprichters een platform worden waar eilanders informatie in kunnen winnen over stroombesparing en duurzame energie, maar daarnaast wil het ook lokaal op het eiland opgewekte energie gaan verkopen. Dat doet Terschelling Energie in samenwerking met energiemaatschappij Vandebron. Zij zijn gespecialiseerd in het verkopen van energie van lokale windmolens en zonnedaken.

Ter ere van de lancering van de coöperatie waren de bekende Terschellinger monumenten gisteren al volledig groen uitgelicht. Vanavond is de feestelijke lancering in ET-10, met presentaties, een borrel en optredens van Tim Knol en Schylger Stout.

Nieuwsheader: ©Martin Abegglen, Flickr.com

-- Advertentie --