Categorieën
Algemeen

Groot onderhoud Griend kan plaatsvinden

De grote onderhoudsbeurt voor vogeleiland Griend, in de Waddenzee tussen Harlingen en Terschelling, kan plaats gaan vinden. Dat weet Omrop Fryslân te melden.

In april vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat het vogeleiland aan een flinke opknapbeurt toe is. In de jaren 50, zeventig en tachtig moest ook al ingegrepen worden, maar nu dreigt het eiland weer in zee te verdwijnen. De in 1988 aangelegde zanddijk om het eiland te beschermen, is inmiddels grotendeels weg. Het eiland wordt daardoor zo’n 5 meter per jaar kleiner.

Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat en ingenieursbureau Arcadis hebben een renovatie van 2,5 tot 3 miljoen euro in gedachte. Er worden maatregelen genomen om het wegspoelen van zand tegen te gaan, ook wordt de wilde beplanting aangepakt.

De partijen hebben nu de ontheffing op de natuurbeschermingswet die nodig is voor het werk, binnen. Het project krijgt steun van het Waddenfonds en de Provincie Fryslân.

-- Advertentie --