Categorieën
Algemeen

Koopmans gaat zeevaartschoolcampus bouwen

Bouwbedrijf Koopmans uit Enschede heeft deze week getekend voor de bouw van de nieuwe zeevaartschoolcampus op Terschelling.

Het bouwbedrijf en woningstichting De Veste tekenden de papieren afgelopen dinsdag. In november vorig jaar werden De Veste, de NHL en de gemeente het eindelijk eens over de nieuwbouw van de campus.

De nieuwe campus, in het bos tegenover de zeevaartschool, zal ruimte bieden aan 204 studentenkamers verspreid over vier gebouwen. Daarnaast komt er een gebouw met studieruimte, fitnessgelegenheden en een bar. Bovenop dat algemene gebouw wordt een sportveld gerealiseerd.

“Het zal zich naadloos voegen in het glooiende landschap van het omringende dennenbos en ook tussen de gebouwen komen nieuwe bomen”, stelt de bouwer. Naast de campus, is er ook een contract getekend voor 16 woningen in het nieuwbouwplan.

De verschillende partijen willen de nieuwe campus op 1 september 2017 kunnen openen, de start van een nieuw collegejaar voor de studenten van het Maritiem Instituut Willem Barentsz. Onderstaande impressies afkomstig van Koopmans.

MIWB campus

 

MIWB campus fitness

 

MIWB campus sportveld

-- Advertentie --