B&Y-terrein

Nieuwbouw B&Y-terrein voorlopig nog niet aan de orde

Projectontwikkelaar Segesta zal voorlopig nog niet beginnen met het bouwen van bedrijfsloodsen op het B&Y-terrein aan het Groene Strand. Dat weet de Leeuwarder Courant te melden.

In maart van vorig jaar kreeg de projectontwikkelaar uit Alkmaar definitief groen licht voor de bouw van loodsen op de beeldbepalende locatie. “Een gemiste kans voor het eiland en de Terschellinger”, noemde Segesta het destijds. Afgelopen december werden de laatste bezwaren tegen het plan door de gemeente afgewezen.

Richard Gorter, tevens lid van de actiegroep ‘Help Terschelling!’ stapte toch weer naar de rechter om de bouw tegen te houden. Hij verzocht de rechtbank om een bouwstop. Dat verzoek trok Gorter gisteren echter weer in, na overleg tussen de verschillende partijen.

In de rechtbank liet Segesta namelijk weten voorlopig nog niet te willen bouwen, ook omdat er eerst nog gesloopt moet worden. De gemeente Terschelling kwam met Gorter overeen hem op de hoogte te houden van de aanvraag van een sloopvergunning door de projectontwikkelaar.

“Dit biedt nieuwe kansen voor ons als bewoners, we kunnen hier ook weer bezwaar tegen maken. Ik ben blij dat er nu niet op korte termijn gebouwd wordt en we ons mooie eilandgezicht kunnen behouden”, zegt Gorter tegen de Leeuwarder Courant.