Gemeentehuis Terschelling

Bijeenkomst over toekomst zwembad

Vanavond wordt er door de gemeente Terschelling een bijeenkomst georganiseerd over de toekomst van het zwembad op het eiland, de Dôbe.

De gemeente moet bezuinigen en één van de manieren waarop dat moet gebeuren is het verlagen van de vergoeding voor het zwembad op West-Terschelling met ingang van 2017.

“Het zwembad is een waardevolle (slechtweer)voorziening voor eilanders en toeristen. U (inwoners, ondernemers, gebruikers en toeristen) wordt daarom van harte uitgenodigd bij deze bijeenkomst. We bespreken de stand van zaken en zijn benieuwd naar uw inbreng”, stelt de gemeente in een aankondiging op de website.

Wethouder Jeltje Hoekstra ging de afgelopen tijd al langs de basisscholen op het eiland om te praten over het zwembad. Veel leerlingen zamelden handtekeningen in voor het behoud van het zwembad.

“De Dôbe blijft open en zaken als zwemles en veiligheid zullen niet in het geding komen. Wel kan het zijn dat er andere dingen veranderen, zoals de openingstijden”, zegt de gemeente.

De bijeenkomst over de precieze invulling van de exploitatie van het bad is vanavond, 30 maart, om 20:00 in ET-10 te Midsland Noord.