Categorieën
Algemeen

Proef met minder verlichting in Oosterend

De gemeente Terschelling en de Buren van Oosterend starten volgende week met een proef met de straatverlichting in het dorp. Het is de bedoeling dat er minder lantaarnpalen gaan branden.

Vanaf volgende week gaan er zes lichtmasten in het dorp uit, die normaal gesproken de hele nacht zouden branden. “Het beeld wat ’s avonds na 22.30 uur ontstaat zou het toekomstbeeld kunnen worden voor de gehele avond en nacht. Naar verkeersveiligheid is uiteraard gekeken: uit waar het kan, aan waar het moet”, meldt de gemeente.

De proef wordt gehouden in het kader van project Natuurlijk Oosterend. Voor dit project is ook provinciale subsidie verleend, onder andere om de straatverlichting aan te passen.

In eerste instantie gaat alle verlichting in mei weer aan en wordt de proef geëvalueerd. Oosterend is het laatste dorp voor de Boschplaat, het eerste officieel erkende Dark Sky Park van Nederland. Hier worden ’s avonds laat ook excursies georganiseerd.

-- Advertentie --