Bos Terschelling

Golfbaan Terschelling stapje dichterbij

De realisatie van een golfbaan op Terschelling is weer een stapje dichterbij, nu de gemeente bereid is een bijdrage te leveren. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Sinds 2010 beschikt Terschelling over een eigen golfclub, inmiddels met zo’n 200 leden. De club golft vaak op het strand of in de duinen, ook opende Camping de Kooi al eens een tijdelijke baan.

Maar een eigen baan op het eiland is de grootste wens van de leden. Een locatie is ook al op het oog: 50 hectare bos tussen het zwembad op West-Terschelling en de badweg richting West aan Zee. Hier moet een baan met 9 holes gerealiseerd worden. Tegelijkertijd moet het landschap opgewaardeerd worden.

Burgemeester en wethouders van het eiland zien het plan wel zitten en zijn inmiddels bereid om een subsidie van €50.000 te verlenen. Deze subsidie moet dienen als bijdrage voor de voorbereidingskosten, die €247.500 bedragen. In totaal is de aanleg van de baan becijfert op 2,2 miljoen euro. Het meeste geld moet komen van de leden.

De golfclub verwacht dat er na opening van de baan zo’n 3700 extra bezoekers naar het eiland komen, die samen zo’n 1,1 miljoen euro uitgeven. De subsidie van de gemeente is volgens de wethouder dan ook zomaar terugverdiend, laat zij de Leeuwarder Courant weten.

Staatsbosbeheer, eigenaar van de beoogde grond en het bos, is ook bereid mee te werken aan de plannen voor een golfbaan. “We stellen wel de nodige eisen: er moet voldoende draagvlak zijn onder de bevolking en het terrein moet openbaar blijven. Ook zullen we hoge eisen stellen aan de landschappelijke inpassing van het golfterrein. Daar laten we zeker onze eigen landschapsarchitect naar kijken”, stelt Tamara Bok van Staatsbosbeheer tegenover de Leeuwarder Courant.

Als alle lichten op groen springen, wil de golfclub al in het voorjaar van 2017 de eigen golfbaan gaan openen.

Businessplan natuurgolfbaan Terschelling

Voortoets aanleg golfbaan