Oerol 2015

Minder geld in Garantiefonds Oerol

Er is steeds minder geld beschikbaar in het Cultuur Garantiefonds Terschelling, een fonds om Oerol financieel te ondersteunen. Dat schrijft Omrop Fryslân.

Het Cultuur Garantiefonds Terschelling (CGT) werd in 1995 opgericht, om Oerol in financieel lastige tijden te ondersteunen. Ondernemers gaven het festival destijds een renteloze lening.

Sindsdien stort een groot deel van de eilander ondernemers een donatie aan het festival in het fonds, volgens het festival zelf “uit sympathie en als dank voor de (economische) reuring die Oerol op het eiland veroorzaakt”. Ook is het CGT eigenaar van het Oerol-kantoor op Terschelling.

Maar volgens Omrop Fryslân neemt de hoeveelheid donaties de laatste tijd af. Het doel is ieder jaar €150.000 op te halen, maar de laatste jaren zakte de teller van zo’n 153 duizend naar 128 duizend euro. Met name de verhuurders van accommodaties op het eiland doneren weinig tot niets, zo schrijft de Omrop.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --