Categorieën
Algemeen

Waddenvereniging komt met spijkerbroekentent

De Waddenvereniging presenteert deze week op Oerol een nieuw project: tenten van gerecyclede spijkerbroeken. Er zijn verschillende modellen geproduceerd.

De vereniging heeft de duurzame tent ontwikkeld in samenwerking met Blue LOOP Originals, die allerlei producten maken van oude denim. Het tentdoek is ontwikkeld met TenCate en tentenfabriek Esvo maakt ze. De tenten zijn BlueCamp gedoopt en er zijn tot nu toe tien stuks geproduceerd.

“Door allerlei partijen aan elkaar te verbinden is het gelukt om een slaaptent te maken waar zo’n 25 spijkerbroeken in verwerkt zijn”, zegt Ron van de Wiel van Blue LOOP.

“De Waddenvereniging wil heel graag duurzame ontwikkelingen in het waddengebied aanjagen. BlueCamp laat zien hoe je op een verantwoorde en tegelijkertijd aansprekende manier om kunt gaan met onze omgeving. We laten zien dat recycling prima producten opleveren die bestand zijn tegen de extreme omstandigheden van het waddengebied. Het zijn essentiële stappen om de Wadden te behouden die hopelijk ook anderen inspireren”, voegt directeur van de Waddenvereniging Arjan Berkhuysen daar aan toe.

De tenten zijn tijdens Oerol te bekijken op De Betoninning, het festivalterrein op West-Terschelling. Aankomende woensdagmiddag is er een presentatie waar ook alle initiatiefnemers bij aanwezig zullen zijn.

-- Advertentie --