Categorieën
Algemeen

53 aanhoudingen bij drugscontrole Harlingen

De politie heeft afgelopen vrijdag en zaterdag 53 aanhoudingen verricht bij een drugscontrole in de veerterminal in Harlingen.

Jaarlijks controleert de politie in de vakantieperiode passagiers op weg naar Vlieland en Terschelling in Harlingen op drugs. Dit doet de politie naar eigen zeggen om overlast op de eilanden te voorkomen.

Vrijdag werden twintig verdachten aangehouden voor het bezit van drugs en/of alcoholische dranken. De meeste waren minderjarig. In zeven gevallen werd een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Een minderjarige verdachte had een frisdrankblikje bij zich met daarin veertig xtc-pillen, hasj en wiet. Drie minderjarige verdachten hadden alcoholhoudende drank bij zich. Bij negen verdachten werd niets aangetroffen.

Zaterdag werden 33 verdachten aangehouden, waarvan de meeste minderjarig. Bij vijf personen werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. Acht verdachten hadden een grotere hoeveelheid soft- en harddrugs bij zich. Bij twee daarvan werd naast wiet ook XTC aangetroffen. Bij twee verdachten trof de politie naast hasj ook GHB, speed en ketamine aan. Vijf minderjarigen hadden alcoholhoudende drank bij zich. Veertien personen bleken na onderzoek geen drugs of alcohol bij zich te hebben.

Alle drank en drugs zijn door de politie in beslag genomen. De jongeren konden rekenen op een geldboete die ter plekke betaald diende te worden. Ook werd er een telefoontje naar de ouders gedaan.

Tegen vijf verdachten heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.

-- Advertentie --