Categorieën
Algemeen

Nieuwe boswachter Terschelling kent eiland nog niet

Terschelling heeft vanaf vandaag een nieuwe vaste boswachter: Iris de Boer. Opvallend detail is, zo weet de Leeuwarder Courant te melden, dat De Boer nooit eerder op Terschelling is geweest.

Begin dit jaar publiceerde Staatsbosbeheer een nieuwe vacature op de eigen website, namelijk die voor een vaste boswachter op Terschelling. Die trok geheel onverwacht enorm veel aandacht. Alle landelijke media berichtte over de vacature, wat uiteindelijk honderden sollicitaties opleverde.

De reacties kwamen volgens Staatsbosbeheer uit alle hoeken van het land en van mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Uiteindelijk viel de keuze op Iris de Boer uit Arnhem, ook al was zij nog nooit op Terschelling geweest. De boswachter begint vandaag op het eiland.

Volgens de Leeuwarder Courant studeerde De Boer bos- en natuurbeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp en was ze anderhalf jaar lang actief als boswachter op de Veluwe en in de IJsselvallei.

“Ik was in mei een weekje ‘wadwachter’ op Texel. Toen ik daar was, te midden van vele vogels en in de wind, toen wist ik dat ik ging schrijven. Pas toen ik thuis was in Arnhem, zag ik alle nieuwsberichten rondom de vacature. Ik vind het fantastisch dat ik deze kans krijg”, zegt De Boer tegen de Leeuwarder Courant.

Dat de nieuwe boswachter nog nooit op Terschelling is geweest, vormde voor Staatsbosbeheer geen probleem. De Boer zal de komende tijd het hele eiland moeten gaan ontdekken, maar zegt tegen de krant zich erg te verheugen op het contact met de eilanders en de badgasten.

De Boer kan rekenen op de hulp van elf nieuwe assistent-boswachters, die recentelijk hun opleiding hebben afgerond. Zij zijn er om de vaste boswachters in de drukkere periodes, zoals de zomer, te ondersteunen.

-- Advertentie --