Categorieën
Algemeen

Terschellinger jager geroyeerd om reeën

De Terschellinger jager Jan Smit wordt uit de Wildbeheereenheid Terschelling gezet, zo weet de Leeuwarder Courant vandaag te melden.

Smit was degene die eerder dit jaar via de media aan de bel trok, omdat hij vond dat er teveel reeën werden afgeschoten op Terschelling. Nadat de Tweede Kamer hier lucht van kreeg, leidde dit vorige week tot het stopzetten van de jacht.

Binnen de Wildbeheereenheid Terschelling is deze actie slecht gevallen, zo blijkt uit de Leeuwarder Courant. Smit ontving begin deze week namelijk een aangetekende brief waarin de eenheid meedeelde de jager te royeren als lid.

Smit heeft volgens de krant vier weken de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Wildbeheereenheid. Voorlopig houdt hij zich naar eigen zeggen nog even gedeisd.

De D66-fractie in de Provinciale Staten van Fryslân heeft inmiddels vragen gesteld over de situatie rond het afschot van reeën op het eiland. De Faunabeheereenheid Friesland, die verantwoordelijk is voor het selecteren van de hoeveelheid af te schieten wild per gebied in de provincie, buigt zich inmiddels met extra aandacht over het advies voor volgend jaar.

Nieuwsheader: © Bernard Stam, Flickr.com

-- Advertentie --