Categorieën
Algemeen

Minister Kamp vandaag op Terschelling

Minister Henk Kamp van Economische Zaken is vandaag op bezoek op Terschelling. Hij spreekt daar over gaswinning.

In 2014 kwam naar buiten het dat Nederlandse Tulip Oil een vergunning had aangevraagd voor het winnen van gas op en rond Terschelling. Dit zorgde voor flink veel verzet op Terschelling en de oprichting van actiegroep GasTvrijTerschelling.

Uiteindelijk wist men dusdanig veel aandacht te trekken met o.a. petities, dat de Tweede Kamer eerder dit jaar akkoord ging met een verbod op gaswinning op de Waddeneilanden, op de Waddenzee en in Werelderfgoed- en Natura2000-gebieden onder de nieuwe Mijnbouwwet.

Dat wil overigens niet zeggen dat de actievoerders klaar zijn met hun missie, want de wet biedt nog steeds ruimte voor gaswinning onder het Wad. Dit blijft namelijk mogelijk van buiten de grenzen van het beschermd gebied, bijvoorbeeld door diagonaal boren vanaf een platform op zee.

Minister Kamp, verantwoordelijk voor de Mijnbouw in Nederland, praat op het eiland met vertegenwoordigers van de Waddenvereniging en GasTvrijTerschelling over de situatie.

-- Advertentie --