Categorieën
Algemeen

Wadden door publiek verkozen tot mooiste natuurgebied

De Wadden zijn door het publiek gekozen als mooiste natuurgebied van Nederland. Dat maakte staatssecretaris Van Dam vanavond bekend in De Wereld Draait Door.

Eerder deze maand werd de door de overheid georganiseerde publieksprijs aangekondigd. Op een speciaal voor de prijs in het leven geroepen website kon iedereen stemmen op het mooiste natuurgebied van Nederland.

In totaal zijn er 87.903 stemmen uitgebracht. Met 15.135 stemmen eindigde het Waddengebied op de eerste plaats. De Veluwe en Nationaal Park Hollandse Duinen volgden als nummer twee en drie.

De winnende gebieden ontvangen elk een bedrag van maximaal 300.000 euro om te investeren in natuurontwikkeling en in kwaliteitsverbetering, zoals het verbeteren van voorzieningen voor bezoekers. Verder worden de winnaars de komende jaren in binnen- en buitenland gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur.

-- Advertentie --