Categorieën
Algemeen

Fjoertoer schrapt route van 42 kilometer

Bij de komende editie van de Fjoertoer op Terschelling is het niet meer mogelijk 42 kilometer te lopen. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

In 2008 werd de eerste editie van de Fjoertoer georganiseerd en konden de wandelaars kiezen tussen 42 kilometer of 20 kilometer. Later werd hier een kortere route van 15 kilometer aan toegevoegd.

De route van 42 kilometer komt bij de komende editie te vervallen. “We begrijpen dat een aantal trouwe wandelaars dit jammer zullen vinden, maar uiteraard is het besluit niet lichtvaardig genomen. De afgelopen jaren bleken er steeds minder deelnemers te zijn die 42 kilometer wilden wandelen, terwijl er voor deze groep wandelaars wel een parcours moet worden uitgezet, verzorging geregeld en een groot aantal vrijwilligers en EHBO’ers paraat staan”, aldus de organisatie.

In de plaats van de 42 kilometer komt een nieuwe route van 25 kilometer, waardoor wandelaars nu kunnen kiezen uit 15, 20 of 25 kilometer. De kaartverkoop voor de tiende editie gaat op maandagavond 28 november om 20:00 uur van start. De bijzondere wandeltocht vindt plaats op zaterdag 1 april 2017.

-- Advertentie --