Categorieën
Algemeen

Kaartverkoop Hessel & Tess verloopt goed

De kaartverkoop voor het concert van Hessel en zijn dochter Tess in de Ziggo Dome verloopt goed, zo vertelden zij bij Omrop Fryslân.

De ‘op Terschelling wereldberoemde’ kroegbaas Hessel opende in 1972 zijn Café de Groene Weide in Hoorn. Al vrij snel werd duidelijk dat zijn optredens een grote hit waren. In 2011 had hij zijn 9000ste opteden.

In de loop der jaren maakte de zanger verschillende albums en in 1985 scoorde hij zelfs een Top 40-hit met ‘Terug naar Terschelling’. Tegenwoordig zingt zijn dochter Tess ook zeer geregeld mee in het café. Ook zij bracht al eens een album uit en gisteren kwam zij met een nieuw nummer, ‘Scary World’.

Vorig jaar maakte het duo bekend dat ze door concertorganisator Mojo gevraagd waren in het Ziggo Dome op te treden. “We willen met de show de ruigere kant van Terschelling laten zien: hoge golven, zeemannen, zeerovers en strandjutters, die sfeer. Eigenlijk gaat het over het leven op Terschelling in de wintermaanden”, zei Tess op Omrop Fryslân radio. “Maar de zomer komt ook eventjes terug: in het midden van de show gaan we een klein half uur kampvuurliedjes spelen bij een kampvuur op het podium.”

Zowel Hessel als Tess waren behalve op de radio, gisteren ook te gast in het programma ‘Fryslân Hjoed’ om te praten over het concert. Daar lieten ze doorschemeren dat er inmiddels 7000 kaarten verkocht zijn.

In totaal worden er 10.000 kaarten verkocht voor de show, wat tevens het 10.000ste optreden zal zijn voor Hessel. Voor eilanders is er de mogelijkheid vanuit Harlingen de bus te nemen naar Amsterdam, die ze na afloop van het concert ook weer terug zal brengen. ’s Avonds laat varen er extra veerboten terug naar Terschelling.

Kaarten voor het concert op 4 februari 2017 zijn te koop via Ticketmaster. Bekijk het interview met Hessel en Tess bij Omrop Fryslân (vraagstelling Fries, beantwoording Nederlands) hier vanaf minuut 12:49.

Hessel live in Ahoy, 1991

-- Advertentie --