Categorieën
Algemeen

Meer huurhuizen nodig op Terschelling

Terschelling heeft meer sociale huurwoningen nodig. Dat vindt de huurdersvereniging op het eiland, schrijft de Leeuwarder Courant.

Afgelopen jaar bouwde woningcorporatie De Veste uit Ommen, die het huurbestand op Terschelling in 2010 overnam van Pierre Louis, enkele nieuwe huizen in het gebied rond de campus van de zeevaartschool. Daarmee kwam het totaal aantal sociale huurwoningen op Terschelling op 414 uit.

Volgens De Veste is dat voldoende, maar de huurdersvereniging denkt daar anders over. Volgens hen zijn wachttijden van zeven tot acht jaar niet ongewoon en zijn er meer woningen nodig.

Dit voorjaar wil de gemeente Terschelling met een woonvisie komen, waaruit de exacte behoefte naar woningen op het eiland moet blijken. Samen met de wooncorporatie wordt dan ook gekeken of er geschikte locaties zijn voor nieuwe woningen.

Volgens de Leeuwarder Courant vraagt Janine Gerardts, directeur van De Veste, zich wel openlijk af of het een goed idee was in 2010 naar het eiland te komen. “Ligt het eiland niet te ver weg? We merken dat we minder voeling me de huurders hebben; je zou hier meer met de poten in de klei moeten staan”.

De corporatie en de gemeente kenden de laatste jaren een moeilijke relatie, met veel onenigheid over de realisatie van de nieuwe campus voor het Maritiem Instituut Willem Barentsz. Na jaren vertraging moet dat complex dit jaar af zijn.

-- Advertentie --