Categorieën
Algemeen

Pieterburen gaat toch geen opleiding verzorgen voor eilander zeehondenopvang

Zeehondencentrum Pieterburen gaat de komende tijd geen vrijwilligers voor de zeehondenopvang op Terschelling opleiden. Het nieuwsbericht van afgelopen vrijdag was gebaseerd op een fout.

Vanaf volgende maand is het de bedoeling dat de zeehondenopvang op Terschelling, een droom van de recent overleden zeehondenredder Hessel Wiegman, na een lange voorbereiding eindelijk de deuren kan openen. Vorige week wist RTV Noord te melden dat Zeehondencentrum Pieterburen zou gaan zorgen voor een opleiding voor de vrijwilligers op het eiland, maar dat blijkt niet het geval.

Navraag bij Pieterburen leert dat het centrum momenteel nog wel zeehonden die op de eilanden worden gevonden opvangt, en daardoor geregeld contact heeft met de vrijwilligers, maar er geen plannen zijn voor een verdere samenwerking.

Omdat zowel RTV Noord als Omrop Fryslân vorige week spraken over samenwerking tussen de beide zeehondenopvanglocaties, leek het Skylgenet niet nodig dit nogmaals na te vragen. Een goede les voor de volgende keer.

De Stichting Zeehondenopvang Terschelling gaat naar eigen zeggen alle vrijwilligers zelf opleiden, aan de hand van de momenteel geldende wetgeving en het gedachtegoed van Hessel Wiegman.

Op Facebook gaf de Zeehondenopvang Terschelling zaterdag aan dat het bericht niet klopte. In deze Facebook-post wordt wordt vermeld dat gevraagd is om een rectificatie, maar dat verzoek is door de stichting niet naar Skylgenet verzonden. Daardoor is de fout een aantal dagen onopgemerkt gebleven en kon deze vandaag pas worden rechtgezet.

Nieuwsheader: VVV Terschelling / Brent Kok

-- Advertentie --