Categorieën
Algemeen

Pieterburen gaat zeehondenopvang Terschelling ondersteunen

Dit nieuwsbericht blijkt gebaseerd op een fout. Rectificatie.

Het Zeehondencentrum Pieterburen gaat assisteren bij de opzet van de nieuwe zeehondenopvang op Terschelling. Dat weet RTV Noord te melden.

Al een aantal jaar wordt er gewerkt aan de realisatie van een eigen zeehondenopvang op Terschelling. De plannen kwamen begin 2016 in een stroomversnelling terecht, toen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een inval deed bij de recent overleden zeehondenredder Hessel Wiegman.

Wiegman wilde graag een eigen zeehondenopvang, omdat hij het niet langer eens was met de nieuwe werkwijze van Pieterburen, nadat oprichter Lenie ’t Hart daar vertrok.

In maart van vorig jaar kondigde staatssecretaris Martijn van Dam aan akkoord te gaan met een extra opvang op Terschelling. In eerste instantie tijdelijk, de vergunning loopt tot juli van dit jaar. De Stichting Zeehondenopvang Terschelling hoopt wel op een permanente vergunning.

Vanaf maart hoopt de stichting eindelijk zeehonden te kunnen gaan opvangen op het eiland, na wat opstartproblemen vorig jaar. Het tijdelijke gebouw staat er inmiddels en er wordt gewerkt aan de afwerking daarvan.

Zeehondencentrum Pieterburen gaat, ondanks de eerdere meningsverschillen, helpen bij de opzet van de opvang. Vrijwilligers voor de eilander opvang zullen training krijgen van personeel uit Pieterburen.

-- Advertentie --