Publiek mag namen voor nieuwe schepen Doeksen insturen

In opdracht van Rederij Doeksen wordt momenteel druk gebouwd aan twee nieuwe veerboten in Vietnam. De reder vraagt iedereen mee te denken over de namen voor de schepen.

Het is de bedoeling dat de twee catamarans, die nu nog ‘Hull 387’ en ‘Hull 388’ heten, ergens in 2018 in de vaart gaan komen. Ze zullen dan gaan varen tussen Harlingen en Terschelling, waar ze de rol van de Friesland overnemen. De Midsland wordt dan afgestoten.

“Ons bedrijf bestaat inmiddels 109 jaar en in die jaren zijn er veel namen voorbij gekomen”, stelt Paul Melles, directeur van Rederij Doeksen. “Van Willem Barentsz in 1908 tot en met Tiger II in 2008. Doeksen is natuurlijk ook bekend van namen als Vlieland, Friesland, Midsland en Schellingerland. Een prachtige traditie, maar misschien is het nu wel tijd voor iets anders, iets vernieuwends.”

Daarom heeft de rederij besloten een wedstrijd uit te schrijven, waar iedereen aan mee kan doen. “Wat we zoeken, zijn twee namen die op één of andere manier verbonden zijn met Rederij Doeksen, met ons vaargebied Unesco Werelderfgoed de Waddenzee, met de eilanden Terschelling en Vlieland in de breedste zin en/of het thema duurzaamheid”, aldus de rederij.

Meedoen aan de wedstrijd kan via denieuweschepenvandoeksen.nl, de website waarop de reder een blog bijhoudt over de nieuwbouw van de schepen.

De hoofdprijs is een hotelbon ter waarde van €250 en een uitnodiging om als eregast aanwezig te zijn bij de eerste afvaart van het betreffende schip. Deelname is mogelijk tot 7 maart, waarna de rederij de inzendingen gaat beoordelen. In april worden de nieuwe namen bekend gemaakt.

Hull 388
Render Doeksen bij Terschelling