Noordzee

Bruinvis teruggezet in zee

Afgelopen dinsdag is een op Terschelling gestrande bruinvis teruggezet in zee door de KNRM.

Bij SOS Dolfijn was dinsdagochtend de melding binnengekomen dat Staatsbosbeheer een nog levende bruinvis op het strand van Terschelling had aangetroffen. Na overleg is besloten het dier weer terug te zetten in zee.

“Doorslaggevend voor deze keuze waren de leeftijd van het dier (op basis van de lichaamslengte is het een niet meer moeder-afhankelijk dier) en de toestand waarin het dier verkeerde. Het dier had geen zichtbaar ernstige verwondingen, was goed doorvoed en maakte een levendige en alerte indruk”, aldus SOS Dolfijn.

Voor deze operatie riepen Staatsbosbeheer en SOS Dolfijn de hulp in van KNRM station Paal 8, die met het Kusthulpverleningsvoertuig en de rubberboot Tonijn naar de bruinvis gereden zijn. Het dier is vervolgens in de rubberboot gehesen en enkele kilometers uit de kust weer in zee losgelaten.

KNRM bruinvis maart 2017
KNRM bruinvis maart 2017

Foto’s: KNRM Paal 8