Categorieën
Algemeen

Vrachtschip Doeksen klaar voor proefvaart

De Noord Nederland, het vrachtschip van Rederij Doeksen, is klaar voor de eerste proefvaart. Het schip is ingrijpend verbouwd.

Via Facebook toonde de rederij vandaag voor het eerst foto’s van het vernieuwde schip. Afgelopen maanden is de in 2002 gebouwde vrachtcatamaran in Harlingen verbouwd. De werf heeft het schip doormidden gezaagd en vervolgens met bijna 20 meter verlengd.

Het schip heeft naast de verlenging, ook de nodige technische upgrades gekregen. De motoren zijn vervangen door nieuwe exemplaren die voldoen aan de laatste emissie-eisen. Verder zijn de schroeven en de roeren vervangen en is er een extra boegschroef geplaatst.

De Noord Nederland is nu in totaal 65,6 meter lang geworden en kan volgens Rederij Doeksen nu 80 meter vracht extra vervoeren. Het is de bedoeling aankomende maandag de eerste proefvaart te houden, waarbij ook de Scheepvaartinspectie aanwezig is.

In Vietnam wordt al enkele maanden gewerkt aan de bouw van twee volledig nieuwe veerboten. Die gaan in 2018 op de lijn Harlingen – Terschelling varen.

-- Advertentie --