Categorieën
Algemeen

Politie in 2016 nog vaak te laat

De politie reageerde in 2016 nog te vaak te laat op spoedmeldingen. Op Terschelling was dat in iets meer dan de helft van de gevallen zo, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers.

De politie moet 15 minuten na een 112-melding ter plekke zijn, is de wettelijke norm. Dat lukte vorig jaar landelijk gezien in 84% van de gevallen, terwijl de politie zichzelf 90% als doel heeft gesteld.

In plattelandsgemeenten is de politie het minst vaak op tijd, zo ook op de eilanden. De hoeveelheid beschikbare agenten is daar laag en de afstanden vaak groot. Op de eilanden zijn sommige locaties daarnaast moeilijker bereikbaar.

De agenten op Terschelling kregen in 2016 116 keer een spoedmelding en waren in 51% van de gevallen niet binnen een kwartier ter plaatse. Op Vlieland was de politie in 41,2% van de gevallen te laat, op Ameland was dat 50%.

De cijfers laten zien dat de politie op Terschelling in een groot deel van de gevallen keurig tussen de 5 en 10 minuten onderweg was, maar ook een aantal keer een uur of langer nodig had om te reageren op een spoedmelding.

-- Advertentie --