Categorieën
Algemeen

Postbezorging eilanden voortaan uitstootvrij

Het grootste postbedrijf van Nederland, PostNL, gaat post en pakketten op de Waddeneilanden voortaan uitstootvrij rondbrengen.

Terschelling is als eerste eiland aan de beurt en PostNL zal daar vanaf morgen al overschakelen naar 100% uitstootvrije postbezorging. Dat houdt volgens het bedrijf in dat post en pakketten voortaan alleen nog maar elektrisch, te fiets of te voet afgeleverd worden.

Het bedrijf heeft daarvoor geïnvesteerd in elektrische bestelbussen en scooters, die de huidige bussen op diesel en benzinescooters moeten gaan vervangen. Een deel van de post ging natuurlijk al te voet of per fiets.

“PostNL legt jaarlijks 128 miljoen kilometer af waarvan 51 miljoen kilometer te voet of te fiets. Dat is al geheel uitstootvrij maar wij zijn ambitieus in de verdere reductie van CO2-uitstoot. Door brieven en pakketten elektrisch of op spierkracht te bezorgen op de Waddeneilanden zetten wij de volgende stap in duurzamer en slimmer bezorgen”, stelt Albert Rodenboog, directeur Productie van PostNL.

De nieuwe elektrische voertuigen gaan vanaf morgen, 28 maart, aan de slag op Terschelling. Vlieland zal daarna aan de beurt zijn, gevolgd door de andere Waddeneilanden.

Sinds het begin van dit jaar wordt het Openbaar Vervoer op Terschelling ook uitgevoerd door elektrische bussen zonder uitstoot.

Elektrisch PostNL

Foto: PostNL

-- Advertentie --