Vliegtuig Kustwacht

Jacht omgeslagen nabij Vlieland, enige bemanningslid overleden

Nabij de Vliehors, het westelijke puntje van Vlieland, vond vanmorgen en begin van de middag een grote zoekactie plaats rond een omgeslagen jacht.

De reddingboten van Vlieland, Terschelling en Texel werden vanmorgen gealarmeerd nadat er bij de Kustwacht een melding binnen was gekomen van een omgeslagen zeiljacht. De melding kwam van iemand op het strand, die het jacht zag drijven.

Naast verschillende reddingboten zijn ook de helikopter en het vliegtuig van de Kustwacht direct ter plaatse gegaan. Rond elf uur is er één persoon uit het water gehaald en met de helikopter overgevlogen naar Den Helder. Deze persoon, met de Poolse nationaliteit, bleek helaas niet meer in leven te zijn.

Het ging om een in Engeland geregistreerd zeiljacht, waarvan in eerste instantie onduidelijk was of er nog meer opvarenden aan boord waren. De Kustwacht nam daarom contact op met Engelse instanties om dat te achterhalen. Rond kwart over twee kon eindelijk bevestigd worden dat er definitief maar één bemanningslid aan boord was en werd de zoekactie gestaakt.

Het duikteam van de Koninklijke Marine, dat inmiddels door de Kustwacht was opgeroepen om het jacht van binnen te inspecteren, kon onverrichter zake terugkeren naar Den Helder.

Onderwerpen
 ,
-- Advertentie --