Categorieën
Algemeen

Voorlopig geen badhotel in Midsland aan Zee

Het nieuw te bouwen badhotel in Midsland aan Zee komt er voorlopig niet. De vergunning is vernietigd.

Volgens de Leeuwarder Courant heeft de rechter bepaald dat de vergunning voor de bouw van het hotel vernietigd moet worden. Met name eigenaren van omliggende vakantiehuizen en de Stichting Ons Schellingerland (SOS) streden tegen de komst van het hotel. Ook Rijkswaterstaat was tegen.

In 1943 werd het badhotel van Midsland aan Zee door de Duitse bezetters gesloopt. De grond in de duinenrij bleef echter in bezit van dezelfde familie en ook het bestemmingsplan werd nooit gewijzigd. Een paar jaar geleden werden plannen gepresenteerd om het hotel te herbouwen.

Badhotel Midsland oud

In de zomer van 2014 werd er onverwacht een vergunning verleend voor de nieuwbouw. Een verandering van de manier waarop vergunningen geregeld werden, zorgde in die periode voor veel chaos bij de gemeente Terschelling. De vergunning was dan ook van rechtswege verleend, omdat het dossier te lang was blijven liggen.

Het college van B&W van de gemeente Terschelling ging in 2015 wel akkoord met de bouw, wat resulteerde in rechtszaken door omwonenden en SOS. De rechter heeft de vergunning nu vernietigd.

-- Advertentie --