Duinen

TV-tip: De Wandeling op Terschelling

Vanavond wordt op NPO 2 een aflevering van het KRO-NCRV-programma ‘De Wandeling’ uitgezonden. Deze aflevering is opgenomen op Terschelling.

In de aflevering bezoekt presentator Sander de Kramer samen met schrijfster Kim Moelands Terschelling. Moelands werd geboren met Cystic Fibrosis (CF), een ernstige longziekte.

Als ze 19 jaar is ontmoet ze Ron, haar eerste grote liefde, Ron heeft ook CF. Ze genieten samen van het leven, totdat Ron ernstig ziek wordt en op 33-jarige leeftijd overlijdt.  Kim is niet alleen erg verdrietig, maar met de dood van Ron komt ook opeens haar eigen dood dichtbij.  Haar gezondheid gaat achteruit, toch ziet ze het niet zitten om in haar eentje het zware traject van een longtransplantatie in te gaan.

Dan ontmoet ze Jan en wat ze niet durfde te hopen gebeurt: ze wordt tot over haar oren verliefd en binnen een korte tijd vormen Jan en Kim een hecht team. Samen met Jan durft Kim het aan om zich aan te melden voor een dubbele longtransplantatie. In september 2010 krijgt Kim uiteindelijk twee nieuwe longen.

Kim wandelt met Sander op Terschelling, vertelt hoe dankbaar ze is dat ze mocht doorleven dankzij haar fantastische donor: “Ze heeft mij iets heel moois gegeven. Ik probeer zo goed mogelijk te leven, zodat mijn donor trots op me is”.

‘De Wandeling’ wordt vanavond, 15 april, om 18:10 uur uitgezonden op NPO 2

Onderwerpen
 
-- Advertentie --